Vliegvisclub voor vrouwen

  • Vassenden

    De op 8 maart 2008 opgerichte DWFF – Dutch Women Fly Fishers – bestaat al weer bijna een jaar! Een aantal enthousiaste vliegvissende vrouwen hebben hun schouders onder deze club gezet. Op zondag, 8 februari, is er door hen een leden bijeenkomst georganiseerd op het terrein van de forellenplas de Bernisse. Tijdens de afgelopen ledenvergadering van de VNV heb ik een van de leden van deze vrouwenvereniging ontmoet; reden genoeg voor mij om er eens een kijkje te gaan nemen bij hun manifestatie.Wel, de lodge bij deze plas is uitstekend geschikt voor een dergelijke bijeenkomst. Het is er gezellig, er staat een mooie grote bindtafel en zeker niet op de laatste plaats: de catering is prima!

    De dames hadden een gevarieerd programma van vliegbinden en casting onder leiding van de ervaren Eric van der Windt. Al met al werd het een erg gezellige en nuttige dag. Het weer werkte in zoverre mee, dat er een waterig zonnetje scheen. In ieder geval was de temperatuur zodanig, dat de lijnen tijdens het casten niet vastvroren in de ogen van de hengels!

    Trouwens, wie zin heeft om een dagje op forel te vissen moet beslist eens aan deze fraaie locatie denken. De plas ligt namelijk midden in het recreatiegebied de Bernisse en er staan mooie bomen en struiken omheen. Kortom, de plas ziet er aantrekkelijk uit! Met de natuur rondom de plas moet het vast wel goed zitten; ik zag namelijk tot twee keer toe een ijsvogeltje over het water scheren. Parkeren is eenvoudig; vlak bij de lodge is er een ruime parkeerplaats. Belangrijk: in de plas zit een goed bestand aan forel, waaronder ook een flink aantal kanjers. Dus ook voor ervaren vliegvissers is er uitdaging genoeg.

    Voor meer informatie:

    Over de plas: http://www.forellenplasdebernisse.nl/

    Over de club: info@forellenplasdebernisse.nl

    Mvgr.

    Vassenden

  • tom

    He Vassenden, grappig om een even een inkijkje te krijgen in dit prille gebeuren. Wie weet staat het over 10 jaar wel zwart van de “zwiepende zusters” langs onze wateren en denken we misschien wel met weemoed terug aan het jaar 2008 toen het nog relatief rustig was aan onze oevers of in het vliegtuig naar verre vliegvisbestemmingen :-)

    Aan materiaal (en creativiteit?) geen gebrek zo te zien, dus binnenkort kunnen we mogelijk nog meer nieuwe ontwerpjes verwachten op dit prikbord? Wellicht helpen die om de dressuur op onze redtags en fazenttails wat te doorbreken. Een gebreide of gehaakte nimf b.v.

    Grtz Tom