The Kingfisher Casting Four werpclinics deel 2 seizoen 2014 op 20 september 2014

Nog net op het randje van de zomer de eerste werpclinic van het najaar. Hopelijk heeft iedereen kunnen genieten van de zomer en een zorgeloze en mooie vakantie. Wellicht nog wat - of misschien wel heel veel vis gevangen, nieuwe ervaringen opgedaan of errug enthousiast geworden van vliegvissen zoals Frank ten Bolscher. Leuk man! Wij zijn uiteraard benieuwd of de werptrainingen voor jullie ook het beoogde resultaat heeft opgeleverd.

De clinic staat dan ook in het licht van jullie vis- en werpervaringen in de afgelopen zomerperiode en bijslijpen van de werptechniek. Het programma bestaat uit drie delen.

- Werptraining met speciale aandacht voor de basis techniek in 5 stappen, inclusief enkel en dubbel strippen van de lijn en daarna afstandworpen. Vervolgens gaan we het water in en behandelen we jullie ervaringen op stromend water met aandacht voor reachcast en de parachuteworp.

- Rond de middag weer een gezamenlijke lunch van Jack (wel op eigen kosten) met verhalen en ervaringen.

- Daarna gaan we vissen op het Drontermeer. Er wordt nog steeds erg goed vis gevangen, dus neem je kano of bellyboat mee en met een beetje goeie wil heeft Jack nog wel een kano liggen.

Plaats Strandpaviljoen de OASE. Drontermeerdijk 13 aan het DRONTERMEER

Aanvang 09.00 verzamelen in het restaurant. Koffie, kennismaken.

Einde 12.30 Einde clinic en eten en vissen.

Aanmelden werptraining@thekingfisher.nl

Kosten Voor Kingfisherleden zijn de clinics gratis. Voor niet-leden is de eerste twee clinic gratis, daarna 7,50 euro per keer. Je kunt ook lid worden van de Kingfisher en dan blijft het gratis. Lunch en

consumpties zijn voor eigen rekening.

De werpclinics zijn voor iedere geïnteresseerde toegankelijk, mits je je vóór iedere sessie van tevoren hebt aangemeld op werptraining@thekingfisher.nl

Voor geïnteresseerden die (nog) niet over vliegvisspullen beschikken, kan voor materiaal worden gezorgd. Meld dit vooral bij je opgave via de mail!

Noteer de volgende clinic data alvast in je agenda:

20 – 09 -2014

18 – 10 - 2014

15 - 11 - 2014

De KCF (Kingfisher Casting Four) bestaat uit Warner Veldhuis , Freddy van Oostenbrugge, Ton Krabman en Gerrit Dekker en Hans de Jager. Vijf gecertificeerde ervaren vliegvisinstructeurs die tevens de castingcommissie vormen van Vliegvisvereniging The Kingfisher uit Kampen. Met veel plezier en enthousiasme organiseren wij regelmatig werp- en vliegvis- instructiedagen (clinics) voor geïnteresseerden en beginnende en/of gevorderde vliegvissers. Bij ons kun je in een goeie sfeer écht leren vliegvissen.

Ons verenigingsdoel is om op een laagdrempelige wijze, vliegvissen voor iedereen toegankelijk te maken. Daarbij zijn werp- en vistechnieken essentieel. Dat doen we door beginnende en gevorderde vliegvissers te ondersteunen bij het aanleren en verbeteren van alle noodzakelijke technieken. Op een uitdagende manier laten we je met alle facetten van de vliegvissport kennismaken. De clinics zijn telkens een combinatie van training, gezamenlijke lunch en daarna vliegvissen.

Op onze Facebook pagina vindt je meer informatie over onze werpclinics: http://www.facebook.com/groups/thecastingfour/

Graag tot de 20e!!

The Kingfisher Casting Four