Zie hier:
Appelcake met kaneel
Een bijdrage van: tommy_1
Bereidingstijd: 10-20 minuten
Keuken: Overige
Smaak: Anders
Techniek: Bakken in oven
Soort gerecht: Banket
Hulpmiddelen: Grote kom en cakevorm, oven.
Omschrijving
Behoeft geen omschrijving. Gewoon lekker. De bereiding is kort, oventijd ongeveer 1 1/4 uur.
Ingrediënten
200 gr boter, 200 gr suiker, 1 zakje vanillesuiker, 2 tl kaneelpoeder, snufje zout, 4 eieren, 200 gr zelfrijzend bakmeel (gezeefd), 2 geschilde en in stukjes gesneden appels.
Voorbereiding
Klop boter, suiker, vanillesuiker, kaneel en zout tot een romige massa.
Klop de eieren er een voor een door.
Voeg het bakmeel toe en klop alles tot een mooi egaal cakebeslag. Vet een cakeblik in en schep de helft van het beslag erin. Schep de stukjesappel erop (bestrooi eventueel nog met een beetje suiker en kaneelpoeder) en bedek met de rest van het beslag.
Bereidingswijze
Bak de cake in 75 minuten in een voorverwarmde oven van 160 graden
Serveertips
TIP: als de cake klaar is kan je het in stukjes snijden en verpakken in huishuidfolie om het vervolgens in te vriezen.
't gaat nergens over maar het is wel lachen~!
Jelsema