Lauwersmeer wordt ook al leeggevist door Urkers!!

  • sjoerd.s

    Zo juist gelezen in: “dagblad v/h Noorden” Urker vissers met kotter uit zoutkamp (ZK38) vissen momenteel het lauwersmeer leeg,sportvissers zijn woest.

    De Urkers-zo'n 8 personen- zouden lange dagen op het Lauwersmeer aan het vissen zijn met één kotter + 3 bijboten.De groep heeft volgens sportvissers enkele honderden fuiken geplaatst.De Ukers vissen niet alleen op paling waarvoor zij vergunning hebben .Dit mag tot 1 september. Het zou de beroepsvissers juist te doen zijn om de bijvangst, zoals, snoek, snoekbaars,baars en karper.

    Volgens voorzitter Jaap Geleijnse van de Combinatie van Beroepsvissrs:"Als deze urkers een vergunning hebben zijn ze legaal bezig. Dat sportvissers niet blij zijn ,snap ik.

    Maar op het Ijsselmeer is het een drama voor de beroepsvissers. Zij wijken uit. Er moet brood op de plank.

    http://www.vliegvissers.com/SMForum/index.php?topic=8613.msg0;topicseen#new

  • Arubaman

    Dat terwijl het Lauwersmeer vorig jaar nog zo positief in beeld kwam… http://www.sportvisserijnederland.nl/sportvissers/actueel/4850/ruim_baan_voor_zeeforel_op_lauwersmeer.html

    Eigenlijk zou men de beroepsvissers een soort van verplichting op moeten leggen om anders te werk te gaan. Laat ze vis kweken, laat ze duurzaam vangen. Laat ze de Nederlandse markt van een visje voorzien. Maar zoveel mogelijk vangen en exporteren is zo korte termijn en bekrompen…

    Vaak wordt er dan geroepen dat het visrecht al jaren in de familie is en van vader op zoon wordt overgedragen. Dat ze niet anders kunnen/willen dan vissen. Maar zoals er nu gevist wordt zal de volgende generatie van de beroepsvissers geconfronteerd worden met wanbeleid van hun voorvaderen.

  • David

    Volgens Bas Haring is uitsterven van alle tijden en niet iets waar we ons overmatig druk om moeten maken. Het sterft wel uit, die beroepsvisserij. Wat mij wel stoort is het reactieve karakter van SVN of misschien juist de betreffende federaties. Het achter de feiten aanlopen wordt tot kunst verheven. Als er een gaatje is dan pakken ze em, die beroepsvissers. Is het nou echt zo moeilijk om in hun schoenen te gaan staan en te kijken waar de bedreigingen liggen?

  • sjoerd.s

    Wat mij zo bevreemd is dat Urker vissers, die waarschijnlijk visrechten hadden op het IJsselmeer, nu ineens aan de andere kant van het land visrechten kunnen verwerven. Je zou toch zeggen dat er al een beroepsvisser actief is op het Lauwersmeer? En zo gaat de visstand steeds verder naar de kl….

    Sjoerd

  • Rene V.

    Die Urkers moeten toch weten dat ze gods schepping naar de klote helpen of gaat dit ineens niet meer op?

  • Kleuter

    https://www.youtube.com/watch?v=UXnIuAC5m2I#t=36

  • Huib

    hier word ik alleen maar erg treurig van,

    “dat de mens erg weinig leert van de lessen die de geschiedenis ons leert, is de belangrijkste les die de geschiedenis ons leert”

    Aldous Huxley

  • Haagse_Cees

    Een woordvoerder vd beroepsvissers (?), die de essentie weergeeft: “Er moet brood op de plank…”

    Een provincie, die het Lauwersmeer verhuurt…

    Een beroepsvisser, die doet of z'n neus bloedt en waarvan diens vrouw en verwoordt wat de woordvoerder ook al had gezegd en de visvertegenwoordiging aanspreekt om maar eens eerst met haar contact op te nemen i.p.v. de media te zoeken…

    Uitkopen die handel, opheffen die beroepsvissers (en vertegenwoordiging), die menen de boel naar de F@$%#^& te moeten vissen, en vergunningen intrekken.

    Brood op de plank? Wordt dan maar Urker koekjesbakker…zijn ze al goed in!

  • David

    Blijkbaar hebben ze in het Urkse Geloof ook een ‘Taqiyya’ - liegen tegen de infedils is geoorloofd. Hadden ze maar direct met ons contact opgenomen zegt de muts aan de telefoon. Terwijl de zeer braaf sprekende meneer van de federatie zegt dat ze met andere beroepsvissers geen problemen hebben, maar met deze diverse. Dat suggereert toch wel heel nadrukkelijk dat er (zij het vruchteloos) contact is. Uitermate schrijnende zaak om zo over de ruggen van gehandicapten je eigen grote gelijk te halen. God zal ze straffen >:D<